İngiliz Kemal Dizisi 1. Bölüm Tanıtımı İzle | İngiliz Kemalİngiliz Kemal Dizisi
Blogger tarafından desteklenmektedir.
26 Temmuz 2011 Salı

İngiliz Kemal Dizisi 1. Bölüm Tanıtımı İzle

0 yorum
Yandım Ali, İngiliz Kemal oluyor.
Deli Yürek dizisi ile şöhreti yakalayan, daha sonra Deli Yürek: Bumerang Cehennemi filmi ile sinemaya adım atan, ardından Alacakaranlık ve Acı Hayat dizileri,Yazı Tura, Son Osmanlı Yandım Ali,Şener Şen ile Kabadayı ve son olarak Uğur Yücel ile Ejder Kapanı adlı sinema filmlerinde rol alan son olarak Atv de yayınlanan Ezel dizisinde başrol oynayan Kenan İmirzalıoğlu, bu sezon Ezel dizisinin sona ermesi ile 2011-2012 yayın döneminde İngiliz Kemal dizisi ile karşımıza çıkacak.

İngiliz Kemal dizisinin yapımcılığını Aşk-ı Memnu,Yaprak Dökümü,Fatmagül’ün Suçu Ne ve Ezel’in de yapımcısı olan Ay Yapım- Kerem Çatay yapacak.

Kenan İmirzalıoğlu’nun yanında dizinin oyuncu kadrosunda Ezel’in kadrosunda Cansu Dere,Barış Falay ve Yiğit Özşener’in de olabileceği belirtiliyor.

Dizinin konusu ise; Kurtuluş Savaşı’nda Teşkilat-ı Mahsusa adına çalışan ‘İngiliz Kemal’ lakaplı Türk casusu Ahmet Esat Tomruk’un hayatı.

Boksör olan, iyi derece de İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Rumca bilen Ahmet Esat Tobruk, İstanbul’un işgali sırasında tutuklanan İttihatçıları kurtarmak için boksör İngiliz subaylarla ringe çıkıp istihbarat toplayarak, casusluğa başladı. Kendini Amerikalı bir gazeteci olarak tanıtıp, Yunan hatlarına sızan ve Türk cephesine önemli bilgiler sağlayan Ahmet Esat Bey, savaş bitip Cumhuriyet ilan edildikten sonra görevini bırakıp İstanbul’a yerleşti. Rehberlik ve tercümanlık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Esat Bey ‘Tomruk’ soyadını aldı. 1964′te 72 yaşında öldü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sizce İngiliz Kemal Dizisi Reytingleri Alt Üst Edecek mi?

 
İngiliz Kemal